
Ne dedicam exclusiv cafelei de specialitate si celor mai inalte standarde de calitate in prajire. O cafea proaspăt prăjită, la un nivel mediu de 55-65 pe scara Agtron Gourmet. Prăjirea este făcută în funcție de metoda de preparare, tipul de procesare, densitatea boabelor, originea și caracterul individual al fiecărei cafele, astfel încât să-și atingă potențialul maxim de aromă și solubilitate.
Istoria cafelei
Descopera istoria aromei de cafea

Când oamenii vorbesc despre arome de cafea – note de portocale sau de cuișoare – este pentru că acele molecule organice sunt prezente în boabele de cafea. În cazul în care o cafea iți amintește de plăcinta cu mere, este pentru că boabele de cafea păstreaza aceleași componente ca și produsele alimentare, cum ar fi acidul lactic și acidul malic.
În interiorul acelei mici boabe de cafea sunt aceleași componente naturale, care fac flori si miros atât de minunat, aceiași eteri care iți dau de veste când un fruct este copt.
Boabele de cafea sunt culese din arborii de cafea, care cresc în regiunile tropicale și subtropicale, unde plouă abundent, zona principală de cultură fiind situată de o parte și de alta a Ecuatorului, la altitudini între 200 și 1200 de metri, rareori la 2000 de metri. Cafeaua recoltată la o astfel de altitudine este, în mod simbolic, denumită ‘High Grown’ (cafea de altitudine) și este de foarte bună calitate.
Prepararea cafelei
Printre nenumăratele metode de preparare a cafelei, se disting 5 tipuri mai populare:
