Cafeaua noastra

100% arabica, single origin, proaspăt prăjită, special pregătită pentru a te fascina de la prima ceașcă.

Ne dedicam exclusiv cafelei de specialitate si celor mai inalte standarde de calitate in prajire. O cafea proaspăt prăjită, la un nivel mediu de 55-65 pe scara Agtron Gourmet. Prăjirea este făcută în funcție de metoda de preparare, tipul de procesare, densitatea boabelor, originea și caracterul individual al fiecărei cafele, astfel încât să-și atingă potențialul maxim de aromă și solubilitate.

 • Brazilia

  Buchetul este clasic, cu note clare de ciocolata si cacao. Corpul este plin, bogat, asemanator senzatiei de a savura o ciocolata calda, groasa, preparara acasa. Procesarea naturala ii ofera un plus de dulceata, fiind una dintre originile de cafea cu un nivel scazut de aciditate.

 • Columbia

  Primul aspect prin care această origine suprinde este caracterul citric și ierbos al aromei. Buchetul este foarte complex, păstrând notele de citrice și zahăr muscavado. Corpul este mătăsos iar aciditatea malică, medie ca intensitate.

 • Costa Rica

  Este o cafea cu dulceata distinctiva, corpolenta siropoasa, aciditate medie si retrogust lung. Buchetul este complex, cu note de fructe coapte, smochine, zahar brun si o tenta licoroasa. Este una din originile cele mai potrivite pentru preparatele cu lapte.

 • Guatemala

  O cafea notorie in lumea Specialty Coffee ce ne-a surprins prin claritatea buchetului indiferent de metoda de preparare pe care am folosit-o. In espresso dezvolta note de ciocolata si stafide, cu un retrogust lung, remarcabil.

 • Ethiopia

  Profilul aromatic al acestei origini surprinde de fiecare dată prin caracterul floral. Preparată ca espresso surprinde prin corpul delicat, foarte suculent și prin aciditatea citrică, medie.

 • Kenia

  O cafea care impresionează prin complexitatea aromaticelor din momentul în care este măcinată, dezvăluind un caracter citric de bergamot si arome de ceai negru. Buchetul este compus din note de roșii coapte dulci și un retrogust subtil de cacao. Corpul este succulent iar aciditatea de grepfrut balansează aromele.

Istoria cafelei

Descopera istoria aromei de cafea

Când oamenii vorbesc despre arome de cafea – note de portocale sau de cuișoare – este pentru că acele molecule organice sunt prezente în boabele de cafea. În cazul în care o cafea iți amintește de plăcinta cu mere, este pentru că boabele de cafea păstreaza aceleași componente ca și produsele alimentare, cum ar fi acidul lactic și acidul malic.

În interiorul acelei mici boabe de cafea sunt aceleași componente naturale, care fac flori si miros atât de minunat, aceiași eteri care iți dau de veste când un fruct este copt.

Boabele de cafea sunt culese din arborii de cafea, care cresc în regiunile tropicale și subtropicale, unde plouă abundent, zona principală de cultură fiind situată de o parte și de alta a Ecuatorului, la altitudini între 200 și 1200 de metri, rareori la 2000 de metri. Cafeaua recoltată la o astfel de altitudine este, în mod simbolic, denumită ‘High Grown’ (cafea de altitudine) și este de foarte bună calitate.

Prepararea cafelei

Printre nenumăratele metode de preparare a cafelei, se disting 5 tipuri mai populare:

 • Espresso

  Este o cafea infuzată cu o presiune mai mare, al cărei gust poate varia de la aparat la aparat. Datorită presiunii apei în timpul extracției, rezultatul va fi unul foarte concentrat în arome, iar timpul pentru prepararea unui espresso nu ar trebui să depășească 25 de secunde.

 • Filtrul

  Pulberea de cafea este plasată într-un con de hârtie sau într-un filtru din plastic și peste ea se toarnă apă fierbinte, la o temperatură cât mai apropiată punctului de fierbere. Pentru a obține cele mai bune rezultate, la începutul procesului se toarnă o mică cantitate de apa, suficientă să umezească pulberea și în felul acesta să accelereze procesul de eliberare a uleiurilor aromatice.

 • French pot (plunger)

  Aceasta metodă permite extragerea celor mai multe din aromele cafelei. Se masoară cafeaua macinată grosier și se pune intr-o „cafetieră”. Se adaugă apă fierbinte și se agită. Se opărește timp de 3-5 minute, după care se apasă plonjorul pentru a se separa boabele de cafea de infuzia de cafea.

 • Cafeaua turcească

  Cafeaua arabească sau turcească se pregatește în ibric, un vas mic din cupru, cu coada lungă. La o ceașcă de apă se adaugă două lingurițe de cafea măcinată mare, iar amestecul se fierbe.  Pentru mai multă savoare, se pot adăuga și semințe de nucsoară.

 • Cold Brew

  Este o cafea infuzată rece, prin diferite metode (de la Tokyo Tower, la Toddy), însă toate presupun lăsarea cafelei în contact cu apa o perioadă mai lungă de timp, de 8 până la 24 ore. Cold brew este o rețetă diferită de Iced Coffee, care este pur și simplu, așa cum sugerează și numele, cafea cu gheață, fie că extragem cafeaua peste gheață sau adăugăm gheața ulterior preparării.